Livia Iușan mi-a luat un interviu în care am povestit despre muzică și trupa Hi-Q, despre agenția digitală Hit Yourself și Influencerii cu care lucrez de câțiva ani. A fost o bucurie să discut cu ea iar rezultatul îl vedeți salvat într-un articol de pe blogul Hit Yourself.
Vă recomand să vă abonați și la blogul Liviei Iușan, dacă vreți să înțelegeți industria muzicală și streaming-ul.
Iată un fragment din interviu:
Cum au văzut oamenii din jur trecerea ta de la viața de artist la omul din spatele artiștilor?
Când am lansat cartea „Hit Yourself”, care a fost prima carte românească de specialitate dedicată industriei muzicale, cei din jur m-au felicitat și mi-au spus „Normal că TU ai făcut asta!”. Cartea, agenția, conferințele – toate au părut firești pentru mine și pentru prietenii mei. Trecerea nu a fost bruscă (încă aveam concerte și emisiuni cu Hi-Q când deschisesem agenția) și nu a fost nici ușoară (pentru că majoritatea campaniilor publicitare din România erau offline, nu online), dar mi-am ascultat intuiția. Și mă bucur că am făcut acest drum! De multe ori mă simt mai în largul meu în ședințele de creație cu clienții și agențiile decât în culisele unui concert.
Ai lucrat alături de mulți artiști români, ai văzut industria muzicală și zona de Influencer Marketing crescând, ai luat parte la multe campanii creative, ai prezentat diferite evenimente, ai scris o carte… Care este cel mai satisfăcător lucru de până acum?
Muzica și Publicitatea par domenii diferite, nu-i așa? Ei bine, nu sunt atât de diferite pentru mine. Acum 15 ani lucram în studio cu artiști talentați, în care eu credeam înainte să dea lovitura și să devină celebri. Acum fac același lucru la agenție – tot cu artiști talentați (care se numesc acum Creatori Online sau Influenceri), tot investind în talente, tot construind produse creative.
Am cea mai mare satisfacție în momentul în care un puști pe care pun pariu devine MARE. Adică popular, respectat, iubit. Mi s-a întâmplat în muzică cu Marius Moga, cu Smiley, cu UNU și TNT, cu Gabriel Huiban și Silviu Păduraru. Mi se întâmplă și în Social Media cu Tequila, Radu Constantin, BiBi, Florentin Hriscu. Să fie clar: nu sunt EU cel care „construiește” vedete, acești artiști merită succesul datorită talentului și ambiției lor, dar sunt bucuros când pot spune „Am fost acolo la început și am crezut în ei când nimeni nu credea”.
În general, când lucrezi cu oameni creativi, pot apărea diverse situații, iar programul de lucru de cele mai multe ori nu este unul fix. Cum te organizezi? Dar, mai important, cum reușești să rămâi productiv?
Sunt pasionat. Pasiunea mă face să văd totul ca o joacă, nu ca o muncă. Din acest motiv nu mă deranjează dacă fac proiecte vineri la 9 seara sau dacă trebuie să corectez contracte duminică la prânz. Știu că fiecare cărămidă solidă ajută la construcția unei clădiri înalte.
Care este partea cea mai frumoasă în a fi antreprenor, dar cea mai grea?
Partea frumoasă este că nu am șef, nu am program fix, nu am limite. Partea grea este reversul medaliei: nu am șef, deci totul stă pe umerii mei; nu am program, deci muncesc mai mult decât orice angajat; nu am limite, deci trebuie să construiesc singur un drum prin câmp.