Noul format al revistei de going out și lifestyle este superb! Pe vremuri scriam articole despre istorie muzicală acolo, așa că brand-ul este aproape de sufletul meu din motive evidente :-)
Acum câteva săptămâni revista a beneficiat de o copertă cu Smiley și un editorial dedicat noului val de muzică românească, crescut și hrănit aproape exclusiv digital. Ce vremuri interesante trăim: o revistă tipărită care scrie [atât de bine] despre mediul digital! Jos pălăria noii echipe editoriale Șapte Seri!
Articolul îl puteți citi în întregime aici.
Coperta e mai jos iar revista o puteți ”răsfoi” via ISUU.com:
După ce, în vara lui 2014, Hi-Q și-a ținut concertul de adio, Florin Grozea, creierul muzical al formației, a pus pe roate un business care se ocupă exact cu promovarea muzicienilor în mediul digital, pe nume Hit Yourself Consulting. Florin spune că există un val de muzică românească, care a început prin 2009 și se bucură inclusiv de succes internațional, pentru că artiștii români s-au promovat repede și agresiv în mediul online. Iar muzica românească a ajuns, gratuit, în primul rând prin YouTube, în toate colțurile lumii. „În 2012, România era, după Statele Unite, Anglia și Suedia cel mai mare exportator de muzică la nivel internațional. În 2013 am făcut un calcul: erau peste 120 de români care au avut cel puțin un hit la nivel mondial.”
Ca și Steve Jobs de la Apple atunci când a convins marii producători de muzică să participe la iTunes, cei de la HaHaHa Production știu că pofta fanilor de a descărca și asculta muzică online trebuie satisfăcută în condiții de care să beneficieze și artiștii, mai degrabă decât pedepsită ca piraterie. Așa s-a născut campania #MaiMusic, cu câte o piesă urcată pe YouTube în fiecare zi, în luna mai.
Pentru context vă invit să citiți și articolul meu dedicat campaniei #maimusic a label-ului Hahaha Production: Curajul lui Smiley.