Recenzie scrisă de Mihaela Stanciu – The Duke of Edinburgh’s International Award Romania
Curaj, inovație și inspirație.
Acestea sunt câteva cuvinte care mi-au apărut în minte în momentul în care am parcurs cartea “Hit Yourself 100 de idei de la pasiune la marea lovitură”, de Florin Grozea.
Poate doar câteva generații foarte tinere nu au avut ocazia să audă despre Hi-Q sau Florin Grozea, însă atunci când vorbim despre generația mea, vorbim despre a crește odată cu melodiile trupei Hi-Q, ascultate fie la TV pe posturile Atomic sau MTV, fie la casetele sau cd-urile pe care le ascultăm la casetofoanele atât de necesare pentru pășirea în lumi visate. Anul acesta Florin, Mihai și Dana, din nou împreună, împlinesc 18 ani de existența ca trupă. Făcând parte din cei care au adus noi ritmuri în România, aș putea spune că fac parte din categoria curajoșilor și non-conformistilor care impuneau un trend atât în muzică, dar și în look/vestimentație.
Florin Grozea își continuă demonstrația de curaj, lansând prima carte din industria muzicală care dezvăluie câteva din secretele artiștilor români și din culisele vieților de muzicanți. Nu numai că avem acces la căile pe care artiștii români și internaționali le-au urmat pentru a-și crea succesul (și spun crearea succesului, nu descoperirea lui pentru că fiecare dintre artiști au dus o muncă reală pentru crearea propriului succes, diferit întotdeauna de la persoană la persoană), indiferent de valori, ci și la manieră pragmatică a lui Florin de a scrie această carte, o adevărată enciclopedie de idei și link-uri utile care îi dezvăluie latura de start-up man și deschizător de drumuri.
Cu un look dinamic și creativ, cartea cuplează ideile lui pe care le împărtășește cu visele tinerilor care doresc să își audă versurile fredonate de toată țara sau cu artiștii care au nevoie de o altă perspectivă asupra activității lor.
Ceea ce mi-a atras atenția a fost complexitatea ideilor și sfaturilor, oferind o pajiște largă de accesat pentru fiecare tânăr/artist, în funcție de stilul pe care îl abordează. Însă au lipsit exemplele concrete și mai de adâncime ale artiștilor consacrați care au făcut sacrificii pentru munca lor. Care sunt acestea? Care sunt experiențele negative și greșelile care i-au adus cu un pas mai înainte? Greșelile făcute nu se pot repara dar se poate învăța din ele, lăsând loc pentru altele noi. Pentru că, evidențiind momentele de succes și lucrurile pozitive prezentate în mod general, pot oferi o imagine incompletă și ușor de atins a ceea ce înseamnă a fi persoană publică și de succes. Cunoscând câteva din prețurile care au fost plătite, oamenii pot fi mai pregătiți pentru ceea ce urmează, mai conștienți de realitatea industriei muzicale și mai creativi în abordarea de strategii unice pentru clădirea carierei dorite.
[Tweet “Cartea “Hit Yourself” îți lovește mintea cu idei generatoare de alte idei”]
Într-o lume în care tinerii sunt înconjurați de o mulțime de presiuni, oportunități multiple sau lipsa acestora, un val imens de informație fără filtru, apare astăzi cartea “Hit Yourself” care îți lovește mintea cu idei generatoare de alte idei, de data acestea testate și, cel mai important, toate acestea sunt scrise într-o manieră absolut pozitivă și încurajatoare, făcând ca totul să pară așa cum este în realitate: posibil.
Așteptăm cu interes următoarea carte cu mai multe pasaje picante, din realitatea culiselor artiștilor, atât de provocatoare. Nu recomand link-urile unde puteți afla mai multe despre carte, ci recomand a fi citită și pusă în aplicare.
You must be logged in to post a comment.