Jurnal de Paris: ziua nr 2

Ziua de azi a fost dedicată muzeelor și atracțiilor turistice ’clasice’. Așa că am luat Le Car Rouge – un autobuz cu etaj care face un tur al centrului Parisului – și le-am luat la rând: Turnul Eiffel, Notre Damme de Paris, Louvre, Arcul de Triumf, Piața Concorde, Champs Elysees…

La Tour Eiffel era o coadă prea mare pentru răbdarea noastră așa că ne-am hotărât să urcăm într-o altă zi. Între timp am descoperit jocul de-a șoarecele și pisica pe care comercianții de suveniruri îl joacă cu polițiștii pe biciclete. E un spectacol în sine descinderea poliției la baza turnului!

La Champs Elysee ne-am oprit seara până la urmă, deși turul continua. Nu ne-am putut abține să nu intrăm prin magazine și prin showroom-urile auto! Bulevardul arată superb, luminat și animat și wow!

Mi-am dat seama azi că, deși am mai fost la Paris până acum, de-abia anul acesta voi vedea cu adevărat capitala iubirii :-)

Și dacă tot am ajuns la Paris ghici ce am mâncat? Cea mai bună mâncare indiană și cea mai gustoasă pizza italiană :-) Așa s-a nimerit. Mâine promit că intru în gastronomia franceză!

Ne-am dat cu roata mare din Piața Concorde (Le Grand Roue) și am admirat magazinele monumentele.

Ziua am încheiat-o cu un vin franțuzesc la o cafenea de lângă Eiffel, unde chelnerul vorbea toate limbile pământului, inclusiv limba noastră-i o comoară în adâncuri înfundată, un șirag de piatră rară…