Despre politia română si cum e ea deasupra legii

De la Neuro de pe blog, de râsu-plânsu:

bananaIn noaptea zilei ce tocmai a trecut de miezul noptii, in calitate de cetatean roman si sofer pe deasupra, am sesizat ca masina politiei cu nr de inmatriculare MAI 25734, nu corespundea din punct de vedere al sistemului de iluminare. Nu e singurul Logan care plimba organe si are probleme la sistemul de iluminare, fata, spate sau ambele.
Treaba s-a desfasurat in localitatea Cosereni, judetul Ialomita, astfel.
Dupa ce si-au facut mendrele in conformitate cu prevederile legii, m-am apropiat de masina cu organe si l-am rugat pe organ copilot sa-si amendeze colegul pt ca nu ii functioneaza sistemul de iluminare stanga fata.

Agentul cap de organ Nitoaie Daniel, a refuzat sa isi amendeze colegul, care mi-a spus ca daca se enerveaza, schimba becul pe loc, pt ca e o problema care se poate rezolva pe loc si nu te amendeaza nimeni pt asta. Am spus ca il astept pana il schimba si le-am povestit ca si pe mine m-au oprit alte organe pt ca nu imi functiona sistemul de iluminare, ce-i drept, eram cu Trabantul si ca m-au obligat sa rezolv problema pe loc.

Cati ati patit sa primiti puncte si amenda pt acest aspect?

Reactia lor a fost inchiderea geamului, refuzand sa porneasca farurile sa vada ca nu le functioneaza nici alea, si tzusti la panda ca mai aveau treaba.

Am sunat la 112 si am fost redirectionat la Politia Romana, “in slujba cetateanului”.
Le-am povestit ca ce si cum, dar am primit raspunsul ca atata timp cat agentul isi tine capul de organ in dreptul volanului, el nu este mecanic, deci nu e obligat sa schimbe becul.
Acum ce nu inteleg eu este “de ce noi soferii suntem mecanici si ei nu?”
Eu stiu ca cine e la volan trebuie sa verifice buna functionare a autoturismului, indiferent ca e doar un organ sau e chiar tot corpul.