Sunt multe mituri urbane referitoare la DC++ și Torrente. Adevărul adevărat este că oricine poate fi prins urgent când folosește ilegal muzică sau filme în scop comercial pe internet.
De ce nu sunt mai multe acțiuni împotriva ’piraților’ online? Pentru că, deocamdată, nu există voința industriei muzicale de a se arunca în această luptă.
Deocamdată… Sau?…
Bucuresti – 02 iulie 2009
Politia Romana in colaborare cu AIMR a desfasurat o ampla actiune de investigare in doua cazuri de piraterie cu produse fizice. Ca urmare a investigatiilor facute au avut loc doua actiuni de perchezitionare domiciliara in Bucuresti, unde existau indicii ca se desfasurau activitati de reproducere si distribuire de CD–uri si DVD-uri inscriptionate cu opere protejate de drepturi de autor, in special muzica si filme. Actiunile au avut loc in data de 12, respectiv 25 iunie 2009.Tinerii cercetati au 29, respectiv 26 de ani, iar vanzarea de astfel de produse nu era principala lor activitate, ei aveau un loc de munca, doar in timpul liber obtineau venituri din astfel de activitati.
Persoanele in cauza aveau listele cu filme si muzica postate pe internet, iar cei care doreau sa cumpere luau legatura cu vanzatorul si primeau materialele prin colet postal.
Cei doi tineri risca pana la 12 ani inchisoare datorita scopului comercial pe care il urmareau.
“Parintii trebuie sa fie atenti la ce fac copiii pe calculator, tinerii sa nu creada ca pot scapa cu vanzarea de CD-uri sau cu punerea la dispozitie de fisiere prin intermediul programelor de calculator tip DC++ si torrent.“ a declarat Florin Ciuica – Directorul Executiv AIMR.
Comments are closed.