SOS – Salvează-ţi trupa preferată (Monden.Info)

Un articol superb apărut astăzi pe Monden.Info. De citit!

S.O.S – Salveaza-ti trupa preferata

Cam trist dar la concluzia asta am ajuns in urma unei discutii pe care am avut-o intr-o seara tarzie. Si totul a inceput cu o intrebare: de ce nu mai cumparam muzica si cat de tare ne afecteaza de fapt lucrul acesta?

Ne-am obisnuit sa dam un simplu click pe DC++ pentru a lua melodia preferata, nestiind ca acest gest, al meu, al tau, al tuturor, inseamna moartea lenta, dar sigura, a trupei preferate.
Si probabil ca va intrebati: ce legatura are DC (sau orice alt program) cu disparitia trupelor de pe piata muzicala?

Ne caracterizeaza inconstienta si ochelarii de cal. Iar lucrurile stau un pic diferit fata de cum ni le imaginam noi.

In spatele melodiei tale preferate nu exista o singura persoana, sau trupa (dupa caz), care face asta ca un hobby, in cateva ore. NU, un mare NU! E vorba de zeci de persoane, care muncesc la ea, poate luni intregi, pentru ca tu sa te bucuri de la primele acorduri si sa o pui pe repeat. Sunt oameni care muncesc, ca mine, ca tine, ca noi toti. Si cine munceste pe gratis? Adica cui i-ar conveni sa mearga zi de zi la serviciu, iar la sfarsitul lunii sa nu se aleaga cu nimic? Mie una, NU! Intr-un proiect muzical se investesc nu numai pasiune si suflet ci si bani, asta e adevarul.

Si am si un simplu exemplu, un pic feminin, dar adevarat: daca imi place o rochie, din colectia noua de toamna-iarna, o cumpar, dau bani, nimeni nu mi-o da pe gratis, sunt constienta si nu ripostez (ce tare ar fi sa existe DC Zara sau Mango ). Dar astfel, pentru ca am cumparat produsul, va aparea si colectia primavara-vara. Daca actula colectie nu se vinde nu se va putea investi nici in colectia urmatoare. E simplu, nu trebuie sa stii prea multa logica ca sa ajungi la concluzia asta.

Iar in muzica lucrurile stau exact la fel. Ne consideram mari fani, dar nu ne ajutam trupele preferate sa ne incante auzul si pe viitor. In plus, ripostam cand o trupa se desparte, vrem motive si cat mai multe declaratii, fara sa ne gandim insa ca poate si noi am contribuit la asta…

Si as putea sa va mai povestesc din lectia pe care eu am invatat-o intr-o seara tarzie de vara, dar mai bine va intreb: Cand ati cumparat ultimul album al trupei preferate?