O colecție subiectivă de știri din showbizul digital internațional, din luna august 2016.
Citește și colecțiile anterioare din: iulie 2016, iunie 2016, mai 2016, aprilie 2016, martie 2016, februarie 2016 și ianuarie 2016.
DIGITAL SHOWBIZ RECAP – Luna August 2016
Articolele acestea de pe Medium sunt atât de faine încât mi-e imposibil să-l rezum în câteva propoziții, dar vă recomand să le citiți. Danny Quick a extras câteva concluzii pentru artiști și compozitori analizând ce fac cele mai inovatoare companii din ultimii ani și aplicând la industria muzicală: How to Hack the Music Industry apoi citește Part Deux, apoi The Audience Problem, și la final The Paradox of Awareness.
Protecția drepturilor de autor pe muzică și filme este o problemă online care pare fără rezolvare în ultimele decenii, dar tehnologia bitcoin/blockchain promite să protejeze fișierele din rețea. Oare am găsit în sfârșit soluția? Bitcoin Magazine.
Cum folosește un brand fashion datele pe care le adună prin muzica online [și offline] – TunedGlobal.
Un articol în revista Economist despre cum s-au schimbat festivalurile muzicale din cauza smartphone-urilor și a Social Media – Mai contează cine cântă la festivaluri?
Luna trecută Amazon a anunțat că se pregătește să lanseze un serviciu de streaming audio, luna asta și Pandora [cel mai popular site de radiouri online din State] pare că vrea să concureze cu Spotify – Muzică On-Demand de la Pandora.
Frank Ocean a lansat mult-așteptatul lui album și fanii îl iubesc! Dar casa lui de discuri nu-l iubește deloc, pentru că artistul a ”sărit” label-ul și a semnat direct cu Apple Music, a spart o gheață despre care se vorbește de câțiva ani – vor deveni serviciile de muzică online mai mult decât sunt?
Spotify a adăugat un tab dedicat concertelor live în pagina artiștilor din aplicație. Asta înseamnă că se pregătește să transmită online concerte? The Next Web
Playlistele de pe Spotify, Deezer și Apple Music devin ”posturi de radio” și câștigă din ce în ce mai multă importanță în viața de zi cu zi a consumatorilor de muzică. Iată rezultatele unui sondaj realizat în 2016 de Music Watch.
Dice [aplicație mobilă de vânzare bilete la concerte] a primit o finanțare de 6 milioane de dolari. Tech Crunch
Top 10 aplicații mobile pe care artiștii și trupele trebuie să folosească atunci când pleacă în turnee – SoundFly.
Foto: Shutterstock.