Google are un nou serviciu cu care atacă mediul online și mai ales cel mobil: Google Play Music All Access.
Ok… numele este excesiv de lung și greu de reținut, dar probabil că cei care se ocupă cu branding-ul la Google Inc. s-au prins că merg brand-urile derivate, de genul Google Maps, Google Docs, Google Talk, Google Plus etc. Totuși, numele noului serviciu de muzică online mi se pare chiar și așa prea explicit! Avem “Google Play” [pentru că tot ce înseamnă aplicații de divertisment sunt grupate sub acest nume] și avem “Music” [ca să fie clar că nu sunt Movies, Apps, Games, Books etc.] și apoi avem “All Access” [ca să fie clar că este nelimitat].
Am obosit să explic numele, și abia acum încep să vorbesc despre CE FACE serviciul cu nume imposibil :-)
G.P.M.A.C. este un Google Music + Pandora + Spotify cu abonament de all-you-can-eat de 9.99 dolari pe lună. Serviciul oferă ascultări nelimitate pe toate dispozivele [PC, tablete, smartphone] atât on-demand [precum Spotify și Deezer] cât și radiouri online organizate pe genuri muzicale [precum Pandora].
Serviciul este disponibil deocamdată doar în Statele Unite la adresa aceasta: http://play.google.com/about/music/
Un lucru nou adus de Google pentru serviciul său de muzică online: poți adăuga muzica de pe calculator în sistem [în cloud] indiferent dacă ai cumpărat-o, ai primit-o sau ai descărcat-o de pe torrente! Practic Google îți oferă un serviciu de stocare pentru toată muzica ta PLUS acces la milioane de melodii. Deja v-am povestit că sunt fanul acestei abordări în articolul din 19 octombrie 2011 – industria muzicală trebuie să accepte starea de fapt și să privească în viitor, încercând să ofere soluții viabile pentru fanii muzicii online.
Ce e diferit la Google Play Music All Access?
Google nu oferă abonamente gratuite la fel ca toate serviciile online!
În afară de o perioadă de 30 de zile la începutul abonamentului care oricum se face doar după ce îți introduci datele cardului bancar… Dar Google nu are nevoie de un serviciu de muzică gratuit, are deja YouTube! Și probabil că nici nu vrea să se bată cu Pandora – care este deja un serviciu popular în SUA, sau cu Spotify – care este copilul-minune al industriei muzicale mondiale. Așa că va colecta utilizatorii care plătesc, cu siguranță mult mai puțini [probabil 5% conform teoriilor Long Tail] dar mult mai importanți. De fapt, cei mai importanți utilizatori online! Iar Google are răbdare să-i găsească pe aceia care plătesc pentru că stă pe un munte de bani care nu pare să se micșoreze prea curând. (Via Hypebot.com)
Va avea succes Google Play Music All Acces pe piața aglomerată a muzicii online americane? Probabil că da, pentru că pariază pe muzica mobilă. Probabil că da, datorită sutelor de milioane de utilizatori zilnici ai serviciilor companiei. Probabil că da, dacă îl integrează în Google Plus și Android.
Vom trăi și vom vedea!
You must be logged in to post a comment.