Ce am ascultat eu cel mai mult anul acesta. Vă invit să asculați și să descărcați gratuit aceste albume:
Nero – Welcome Reality
Primul album complet al trupei dubstep/D&B engleze. Un album care definește noul sound electronic născut din drum and bass și garage/2step. Dacă vrei să înțelegi de ce se vorbește atât de mult despre dubstept ascultă acest album, e ca o introducere în acest stil.
Îl poți asculta pe Grooveshark.
Royksopp – Junior
Muzică electronică și chillout de la mama lor de acasă :-) Adică din Norvegia. Albumul este lansat în 2009 dar a rămas în playlist-ul meu și cred că abia în 2011 sunetele electro-pop și pop-synth au venit cu adevărat în main-stream. Încă nu auzim genul acesta de muzică în România decât la Guerilla și uneori pe Vibe FM, dar mă aștept ca în 2012 să fie mai popular, o dată cu succesul crescând al lui Martin Solveig și Robyn.
Ascultă gratuit Royksopp pe SoundCloud.
Jay-Z & Kanye West – The Throne
Kanye West a fost descoperit de Jay-Z și i-a compus acestuia din urmă câteva hituri, cele mai tari pe albumul Blue Print din 2001. De atunci Kanye a ajuns unul dintre cei mai controversați și mai apreciați artiști rap din lume. Interesantă ideea de a face un album împreună, idee care le-a adus concerte cu casă închisă și premii muzicale. Album doar pentru fanii hiphop.
Ascultă gratuit concertul din New York din turneul The Throne 2011.
Șuie Paparude – E suflet în aparat
Trupa românească ce reușește să fie underground și mainstream în același timp, criptici și comerciali pe același album. Una dintre trupele mele preferate. Poate cel mai bun album din cariera lor de până acum.
Ascultă și descarcă gratuit albumul aici.
Coldplay – Mylo Xyloto
Rock-ul evoluează și asta se simte cel mai bine ascultând albumele trupei Coldplay, care devin clasice imediat după lansare și în același timp rămân inovatoare peste ani. Chris Martin e un tip deschis la minte, talentat, un vegetarian și un rocker anti-alcool. Adică un genial ciudat, exact cum îmi place mie. Albumul din 2011 este mai dark, mai complex decât precedentele, dar cu multe influențe din muzica electronică.
Ascultă un radio inspirat din muzica Coldplay pe Last.FM.
Basement Jaxx – Scars
Duo-ul englez face muzică electronică de dans și… videoclipuri trăznite! Albumul Scars este lansat în 2009 dar nu mă pot sătura de el! D&B, pop-dance, jungle, downtempo, reggae – tot ce e mai frumos în muzica electronică englezească.
Ascultă superbul Distractionz pe Grooveshark.
R.O.A. – Artificial
Bogdan Popoiag (UNU) și Junkyard (ex-Șuie Paparude) au luat pe sus muzica românească în 2010 cu hitul Ne Place. Dar trebuie să asculți albumul ca să înțelegi în ce direcție se duc cei doi producători… Un album cu care trebuie să ai răbdare, băieții nu țin neapărat să fie comerciali, dar țin neapărat să facă muzică electronică de calitate.
Ascultă remixurile lor pe SoundCloud.
Korn – The Path to Totalilty
Personal cred că acesta este albumul cel mai inovator al acestui an! Korn se reinventează prin colaborările cu producătorii dubstep ai momentului: Skrillex, Noisia, Kill the Noise, Downlink. Un refresh atât de necesar în muzica rock! Oare când vom auzi și noi muzica asta inspirată la artiștii rock români?
Ascultă albumul complet pe Hypem.com
BUG Mafia – Înapoi în viitor
Tăticii muzicii hiphop românești sunt înapoi și sună mai bine decât oricând… și mai bine decât orice alt proiect rap de la noi! Single-ul în colaborare cu Loredana Groza are un videoclip grav, atât de grav că ți-e greu să-l vezi până la capăt! Emoțiile acestea puternice nu prea le mai vezi în industria muzicală, o muzică plină de videoclipuri cu fete în bikini pe plajă [vezi topul clipurilor românești pe YouTube]. Ascultă albumul cu ochii închiși, Tataee+Caddy+Uzzi folosesc estetica urâtului în poezia modernă.
Descarcă gratuit albumul de pe BUGMafiaOficial.ro
Vezi și articolul Cristinei.
PS: Recitesc articolul și descopăr că sunt un rapper electronist cu înclinații dubstepiste :-) În copilăria mea existau doar rockeri, depeșari și rapperi. Tu ce ești?
Comments are closed.