Paul Boutin spune într-un articol de săptămâna trecută de pe Wired.com:
Mark down the date: The age of stealing music via the Internet is officially over. It’s time for everybody to go legit. The reason: We won.
Gata! Pirateria online de muzică trebuie să se termine pentru că, zice domnul Paul, avem destule surse online de unde să ne procurăm muzica gratuit (YouTube, Grooveshark, Last.FM) sau foarte ieftin (eMusic, Rdio, Spotify, Pandora) și la o calitate foarte bună (Amazon.com, iTunes).
Așa cum se întâmplă de obicei la un articol controversat din blogosferă, adevărata valoare a articolului stă în comentariile lui… Așa că vă invit să le citiți pentru a afla că, de fapt, era pirateriei de muzică nu s-a încheiat pentru că argumentele nu stau în picioare.
1. Preț: sunt multe melodii pe care ai da 1$ sau 1 euro. Dar majoritatea melodiilor pe care le asculți nu merită banii ăștia, mai ales în non-US & non-UK.
2. Calitate: articolul spune că mp3-urile la 128 kbps erau de proastă calitate dar la 256 kbps nu simțim diferența cu o melodie de pe CD. Eu aș spune chiar că un mp3 la 320 kbps codat cu un program slab nu se ridică la standardele mele.
3. Accesibilitate: din lista de site-uri și servicii online de mai sus doar YouTube este disponibil și la români, și nici aici nu găsim toate casele mari de discuri! Last.FM folosește YouTube iar celelalte servicii sunt indisponibile oficial în România… în continuare…
Citind comentariile regăsesc aceste trei contra-argumente așa că nu mă bucur încă – această eră despre care vorbește Wired nu este încă la final iar vina este în primul rând al industriei muzicale.
Citește tot articolul aici.
Comments are closed.